mandag den 18. juni 2012

Grillaften

Vi grillede i dag i det gode vejr.

At sidde der på terrassen med et glas kold Asti og se vores fuldendte unger tumle omkring på græsset .. ja, det må være selve meningen med livet.

Hovedretten var en nem og velsmagende klassiker, som vi har haft held med mange gange. Jeg ved godt, at de fleste forbinder Jaka Bov med jul, men den er meget mere end det. Den er også en let og dejlig sommerspise til de lyse aftener.

I får lige vores opskrift:
Grillet Jaka
1 dåse Jaka Bov
Marinade af: 1 tsk sukker, 1 spsk olie, 1 spsk soyasauce
5 pakker bacon (antal kan varieres)

Den udpakkede Jaka Bov pensles med marinaden og hviler i køleskabet i ca. 1/2 time. Kødet pakkes ind i bacon, som fastgøres med kødnåle. Mængden af bacon kan varieres, men som tommelfingerregel bruger vi her i familien fem pakker bacon til én Jaka Bov.

Placer kødet i en opvarmet kuglegrill og giv det ca. 20 minutter, og så er der serveret!
Vi serverer gerne med en middelhavssalat og enten Asti eller kirsebærvin til de voksne.

F.eks. følgende lækre salat, der får en til at mindes tavernaer og ferier ved azurblå sandstrande:
Græsk Jaka-salat
4-5 modne tomater
1 rødløg
1 pakke feta (køb den originale græske, der er lavet på gedemælk)
1 dåse Jaka Bov
rødvinseddike

Skær tomater i skiver og fordel i et rundt fad. Skær rødløg i skiver og Jaka Bov i tern, og fordel disse over tomaterne. Smuldr feta over salaten og slut af med en lille smule rødvinseddike -- endelig ikke for meget, da det mest er for dekoration.

I det hele taget er Jaka Bov en formidabel erstatning for snart sagt enhver anden kødtype.

Bemærk i øvrigt, at produktet er varmebehandlet, så man behøver overhovedet ikke spilde tid på køkkenhygiejne.

Ja, jeg ved godt at der ikke findes nogen facitliste omkring børn og mad, og man skal ikke dømme andre, og alt det der. Men det er alligevel værd at tænke over, om man er sådan en forælder, der udsætter sine børn for potentiel salmonellasmitte fra råt kød.

Sådan nogle forældre er vi i hvert fald ikke!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar